Scroll to top
Architecture Interiors Landscape

Max House

 

Introduction

Designed as a bachelor getaway home for ‘Max’, an artistic and well-traveled client within a rural setting in Goa, the proposal for this compact house is more like an art gallery with large flexible spaces that open to the outdoors with a mood that is both modern and inventive.

max house facade

Situated on a small rectangular plot, the house maximizes its boundary conditions and internal spaces to create a large triple height entrance that lends a gallery like open feel to the entire house.

Facade Design

Designed on a compact site with little views, the Max House is divided and sheared to create an inward looking large triple height living with open plan spaces.

Massing Evolution

The facade design creates a screened mesh wall, with planting all around to maximise the connection to outdoors and privacy for the owners.

With a simple wire mesh frame , the low budget facade provides a cooling effect, a strong connection to green, a privacy screen as well as enriches interior spaces with that beautiful Goan filtered light.

Axonometric – Facade Views and Diagrams

Interior Design and Materials

Concept Diagram

The interior design for the house is seen as an open flow of spaces that are connected visually be a triple height entrance space The black staircase is designed as a sculptural element within this brightly lit space.

Internally the programs depart from traditional norms, wherein the first and second floor become more social spaces with the dining and kitchen spaces on first floor and the living/ entertainment with a large roof terrace on the second floor.

The mood-board for the creates a white seamless spaces with pops of bright colours and fresh minty green shades that reflect the green facade.

Material Mood Board

Ground Floor Plan

First Floor Plan

Second Floor Plan

PROJECT SUMMARY

Project Name : Max House

Location : Siolim, Goa, India

Sector : Residential

Services : Architecture, Interiors and Landscape

Built Area : 150 SQM

Clients : Private

Status : Under Construction

Date : 2019 – Ongoing

PROJECT TEAM

SAV Design Team : Amita Kulkarni, Vikrant Tike, Simran Omer,

Angad Bal

SIMILAR PROJECTS

Architecture Interiors Landscape

Max House

Task

dfg

  • Date

    2019

  • Location

    Goa

  • Size

    150 SQM

  • Stage

    Under Construction

Share project

Introduction

Designed as a bachelor getaway home for ‘Max’, an artistic and well-traveled client within a rural setting in Goa, the proposal for this compact house is more like an art gallery with large flexible spaces that open to the outdoors with a mood that is both modern and inventive.

max house facade

Situated on a small rectangular plot, the house maximizes its boundary conditions and internal spaces to create a large triple height entrance that lends a gallery like open feel to the entire house.

Facade Design

Designed on a compact site with little views, the Max House is divided and sheared to create an inward looking large triple height living with open plan spaces.

Massing Evolution

The facade design creates a screened mesh wall, with planting all around to maximise the connection to outdoors and privacy for the owners.

With a simple wire mesh frame , the low budget facade provides a cooling effect, a strong connection to green, a privacy screen as well as enriches interior spaces with that beautiful Goan filtered light.

Axonometric – Facade Views and Diagrams

Interior Design and Materials

Concept Diagram

The interior design for the house is seen as an open flow of spaces that are connected visually be a triple height entrance space The black staircase is designed as a sculptural element within this brightly lit space.

Internally the programs depart from traditional norms, wherein the first and second floor become more social spaces with the dining and kitchen spaces on first floor and the living/ entertainment with a large roof terrace on the second floor.

The mood-board for the creates a white seamless spaces with pops of bright colours and fresh minty green shades that reflect the green facade.

Material Mood Board

Ground Floor Plan

First Floor Plan

Second Floor Plan

PROJECT SUMMARY

Project Name : Max House

Location : Siolim, Goa, India

Sector : Residential

Services : Architecture, Interiors and Landscape

Built Area : 150 SQM

Clients : Private

Status : Under Construction

Date : 2019 – Ongoing

PROJECT TEAM

SAV Design Team : Amita Kulkarni, Vikrant Tike, Simran Omer,

Angad Bal

SIMILAR PROJECTS